I Bug You – ANU HALMESMAA – 6.11. – 3.12.2016

I Bug You

seinäveistoksia

Anu Halmesmaa (s.1981) on turkulainen kuvataiteilija, joka työskentelee veistoksen, maalauksen ja installaation parissa. Halmesmaa käsittelee teoksissaan omien pelkojen voittamista ja sitä kautta vahvemmaksi ja paremmaksi ihmiseksi kohti kasvamista, aina pilke silmäkulmassa;
onnistuen ja epäonnistuen tehtävässään, kohdaten ympäröivät ongelmat vakavasti ja huumorilla, ja lopulta piiloutuen paineen alla luomiensa kerroksien alle.

Hän rakentaa pala palalta täydellistä kokonaisuutta ja kutsuu katsojaa astumaan sisälle kerrokselliseen mielikuvitukselliseen maailmaansa.
Halmesmaa on valmistunut Turun Piirustuskoulusta vuonna 2006 ja Helsingin Kuvataideakatemialta kuvataiteen maisteriksi vuonna 2010. Hänen teoksiaan on ollut esillä lukuisissa yksityi- ja ryhmänäyttelyissä ympäri Suomea. Viimeisimpänä yksityisnäyttely mm. Porin Taidemuseon, Poriginal Galleriassa maaliskuussa, Galleria Joellassa Turussa, syyskuussa ja Taidekeskus Salmelassa, osanan Näyttelyluokan ryhmänäyttelyä.

Halmesmaa toimii laaja- alaisesti taiteen kentällä mm. kuraattorina, vetäen taidetyopajoja, ja osallistumalla ja järjestämällä taidetapahtumia.

Näyttely koostuu pienistä uusista seinäveistoksista, jotka ovat ottaneet muotokielensä hyönteisten maailmasta.
“ Luonto ja sen monimuotoisuus on huikea ja ihmeellinen asia. Kaupunkiympäristössä kosketuksen luontoon usein menettää. Suljemme sen pois ja keskitymme hoitamaan asioita, asioiden perään. Huomaamatta, että rinnallamme elää tuhatpäisiä yhdyskuntia, joiden olemassaoloa ihminen omalla sokeudellaan usein häiritsee. Hyönteiset, nuo inhottavat pienet epämukavuusasiat, jotka luikertelevat asuntoihimme, ovat maailman tasapainon kannalta kuitenkin korvaamattomia, ja läheltä tarkasteltuina upeita, jopa täydellisiä taideteoksia, loppuun asti mietittyjä pieniä koneistoja. Rakennan Eedenin puutarhaa pala palalta, luon oman lajiston, joka nostaa kunniaan unohdetut pienet puurtajat, jotka monien muiden lajien ohella taistelevat olemassaolostaan rinnallamme, sohvallamme, pihoillamme, kylpyhuoneissa, ja asfalttiviidakoissa.”

Tutustu taiteilijaan osoitteessa www.anuhalmesmaa.carbonmade.com