Pekka S. Reunanen – Kuvakarnevaali

Kuvakarnevaali /// 2.6. – 5.7.2015

“Tuon esille värikkäitä ja elämäniloisia valokuvia Latinalaisesta Amerikasta.  Tarkoitukseni  on , että katsoja voisi valokuvien avulla kohota arjen harmauden yläpuolelle.”

Valokuvat eivät ole pelkästään silmäniloa, vaan samalla ne muodostavat yhdistelmän fantasiaa ja todellisuutta.  Mukana on Etelä-Amerikan karnevaalitraditio, sen maaginen realismi, joka viestii katsojalle, että kaikki erilainen on mahdollista.”

Pekka S. Reunanen on suomalainen valokuvaaja. Maailmanmatkaaja, joka asuu ja työskentelee Buenos Airesissa (Argentiina) ja Helsingissä. Pekka on asunut aikaisemmin 5 vuotta Portugalissa ja 10 vuotta Kaakkois-Aasiassa. Valokuvausopinnot hän on suorittanut Buenos Airesissa.

Pekka kuvaa sekä analogisella (perinteinen 35 mm filmikamera) että digitaalisilla kameroilla. Metodina on yhdistää street-kuvausta ja dokumenttikuvausta, jotta realismi olisi etusijalla. Valokuvien keskipisteenä on ihminen, katujen elämä, elämän virta ja sen koko kirjo. ”Väriä pitää olla ”, kuten eräässä workshopissa Pekan opettaja, tunnettu pedagogi  ja  valokuvaaja  Oscar Vazquez (Argentiina) sanoi.

Pekan kansainväliseen uraan mahtuu julkaisuja sekä yksityis- ja ryhmänäyttelyitä Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Etelä-Amerikassa. Kuuba-sarjan valokuvia on ollut esillä mm. MTV:n Huomenta Suomi -ohjelmassa.

www.vividartsnetwork.com/pekka-s.-reunanen.html

http://jpgmag.com/people/pekka

The carnaval of images

The purpose of my photographs is to help the viewer to rise above the daily routine and to view life from a different perspective.”

“The images reflect fantasy and dream although anchored to concrete life themes.”

Native of Finland Pekka S. Reunanen  is a world traveler who lives  between Buenos Aires (Argentina) and Helsinki,  having lived for  5 years in Portugal and 10 in South-East Asia.  Pekka received a Master´s degree in law, but later he studied photography in Buenos Aires and received  a  degree .  Pekka  has exhibited extensively internationally  and he has had solo exhibitions and group participations in Europe,  U.S.A  and  South-America.

Without exception there is a human element present in his photos.  All walks of life, life itself and people seem to inspire him.

www.vividartsnetwork.com/pekka-s.-reunanen.html

http://jpgmag.com/people/pekka