“This is not a picnic!”, öljy ja muste kankaalle, 60 x 50 cm, 2014.

Views

Views on Taidekoulu MAAn maalaustyöpajan opiskelijoiden maalauksista koottu näyttely. Näyttelyn kuraattorina on toiminut maalauspajan opettaja, kuvataiteilija Eeva Peura. Näyttelyssä on esillä teoksia yhdeksältä opiskelijalta, ja maalausten  tekniikat vaihtelevat temperamaalauksesta akvarelleihin ja öljymaalauksiin. Hyvin erityyppisistä tekijöistä,  teoksista ja maalaamisen tavoista huolimatta esiin nousi muutamia yhtenäisiä suuntaviivoja: ihmisyyttä ja identiteettiä korostavia ja hyvin pohdiskeleviakin kuvia ihmisenä olemisesta. Toisaalta riemukkaan tarinallisia kuvia, mielenmaisemia tai surrealistisia unimaisemia, ja kuvia jotka lopulta abstrahoituvat merkityksellisiksi maalauksen jäljiksi. 

Tiistain maalaustyöpaja on avoin kaikkille Taidekoulu MAAn opiskelijoille ja työpajan tarkoitus on etsiä ja vahvistaa kunkin opiskelijan omaa maalauksellista ilmaisua ja maalarin identiteettiä. Etsimisellä ja kokeilulla on opiskelussa tärkeä osa. Myös Ysibaarin näyttely on koottu ajatuksella, että kukin maalaus on ehdotus ja havainto siitä, mitä maalaaminen on juuri tällä hetkellä. Maalauksissa ei ole ennakkoon sovittuja rajoja tai sääntöjä, vaan ne ovat merkkejä ja jälkiä, tarua ja totta, öljymaalia kankaalla tai vesiväriläikkiä paperilla. 

Vuonna 1986 perustettu Taidekoulu MAA on yksityinen taideoppilaitos Suomenlinnassa. Taidekoulu MAAssa voi opiskella kolmivuotisella nykytaiteilijan ammattiin valmistavalla päivälinjalla sekä avoimilla iltakursseilla. 

Näyttelyn toinen osa on esillä galleria MAA- tilassa 1.-14.9.2015 osoitteessa Albertinkatu 19.

TERHI KETOLAINEN, FRIDA STENBACK, SUVI MAARANEN, MELINA ALEXINA RANTANEN, IONAS LAINE, BLYTHE SMITH, NOORA SAVONEN, HANNA RINTA-MÄNTY, PAULIINA HOLOPAINEN