Sanna Ulvila – Ilmoitus

sanna ulvila fashionista 2021

Ilmoitus /// 5.-30.4.2022

Sanna Ulvilan näyttely Ilmoitus lainaa, ja parodioi, mainos- ja muotikuvien kieltä ja visuaalista maailmaa. Lähemmin tarkasteltuna mainosten ja ilmoitusten maailma näyttäytyy outona ja häiritsevänä, Ulvilan teosten humoristisuuden korostaessa tätä: näyttelyssä absurdit mainoskuvat muuntuvat absurdeiksi teoksiksi. Maalaukset eivät silti pilkkaa kohteitaan, vaan mukana on ihmettelevää lempeyttä.

Ulvila kiinnittää työskentelyssään huomion kuvia tulvivaan nykymaailmaan ja jatkuvasti läsnä olevien visuaalisten ärsykkeiden eksessiiviseen määrään. Hän pohtii taiteeseen kuvien vaikutusta ja vaikuttamisen motiiveja. Öljyvärein ja akryylein maalatut teokset eivät alleviivaa sanomaansa, vaan teokset jättävät katsojalle tilaa omille tulkinnoille. Ulvila uskoo kuvien voimaan, mutta toisaalta miettii, onko nykyinen kuvatulva tehnyt meidät immuuniksi niille: mitä tapahtuu, jos emme enää reagoi kuviin, vaan vastaanotamme ainoastaan niiden välittämän kaupallisen sanoman? Ulvilan tulkinnat ehdottavat toisenlaista maailmaa, jossa kuvilla on merkitystä.

Sanna Ulvila on Vapaasta taidekoulusta valmistunut taidemaalari, jonka on opiskellut myös yleistä kirjallisuustiedettä Tampereen yliopistossa ja sarjakuvaa Limingan taidekoulussa.