Sauli Suomela – Liquid Landscapes

liquid layers sky sauli suomela liquid landscapes

Liquid Landscapes /// 3.5.- 4.6.2022

Sauli Suomelan Liquid Landscapes näyttelyn nestemäiset maisemat on toteutettu valamalla värjättyä epoksihartsia kerroksittain.Toisiinsa liukuvat ja päällekkäiset kuultavat värimassat ja niiden valot ja varjot muodostavat mystisiä maisemia, luonnonilmiöitä, tai Rorschach testien tapaan tarjoavat pintoja ja muotoja alitajunnasta kumpuaville, vielä tuloillaan oleville ajatuksille ja tunteille. 

Suomelan tausta on lasitaiteessa, mikä näkyy maalauksissa, jotka heijastavat, peittävät, paljastavat; ne ovat yhtä aikaa materiaalisia objeketeja ja melkein kuin ilmaa, tai nimensä mukaisesti, nestettä. Teokset ovat myös tutkimusmatkoja havaintoon ja väriin, joka on olemassa ja ei ole, riippuen valosta, havaitsijasta, ympäristöstä, aineesta ja intensiteetistä. 

Sauli Suomela on helsinkiläinen suunnittelija ja taiteilija. Hän on valmistunut muotoilijaksi Taideteollisesta Korkeakoulusta 1998 ja toimii yrityksessään Pentagon Design designjohtajana. Päivittäisen yritystoiminnan ja designtyön ohella Suomela työskentelee aktiivisesti lasi- ja maalaustaiteen parissa. Teollisuustaiteen liiton Ornamo jäsen TKO on vuonna 2010 myöntänyt arvonimen Vuoden teollinen muotoilija (yhdessä Arni Aromaan kanssa) sekä vuonna 2012 Suomen valtion muotoilutoimikunta myönsi Muotoilun Valtionpalkinnon pitkäaikaisesta ansiokkaasta toiminnasta muotoilun alalla. Suomelan teoksia on mm. Valtion teostoimikunnan ja Suomen lasimuseon kokoelmissa.

liquid layers sun