Taru Liikanen – Temptation

Temptation /// 5.-29.7.2022

Taru Liikanen käsittelee Temptation näyttelyssä parisuhderakkauden representaatioita ja normeja suositun Temptation Island -realityn kautta. Musteella paperille maalatut teokset osallistavat katsojan osaksi Temptation Islandin monikertaista katsomisen ketjua, jossa televisiosta katsotaan osallistujaa, joka puolestaan katsoo kumppanin toimintaa pienen ruudun välityksellä. Liikasen huomio kiinnittyy hetkiin, joissa odotukset ja kauniit puheet ovat ristiriidassa tekojen ja toiminnan kanssa. Musteen ja paperin herkkyys tavoittaa yksityisen ja julkisen omituisessa risteyskohdassa kohdatut surut ja pettymykset. Aidot kohtaamiset, jotka ehkä ohjelmassa jäävät syntymättä, saattavat nyt tapahtua teoksen ja katsojan välillä.

Liikasen Temptation Island – projekti on saanut alkunsa vuonna 2019 kiinnostuksesta tv-realityn parisuhdekuvauksia kohtaan. Ensimmäinen, näyttelyssä nähtävä Tempparimaalaus “Mattu puhuu paskaa” on maalattu kesällä 2020, jonka jälkeen projekti on jatkunut sarjan 8-kauden tahdissa. Liikasen muissa maalauksissa esiin ovat usein nousseet Alfred Hitchcockin naishahmot sekä suomalaisen elokuvalegenda Regina Linnanheimon kasvot.

Taru Liikanen on elokuvia rakastava Taiteen maisteri, joka on opiskellut myös elokuvan historiaa ja Elokuva- ja televisiotutkimusta. Liikanen tutkii elokuvan ja maalaustaiteen suhdetta, romanttisen rakkauden representaatioita ja erityisesti elokuvien naiskuvaa, ja hän on kirjoittanut myös visuaalista Cinemassociations blogia:  https://cinemassociations.tumblr.com

toivottavasti ollu parempi